Segítség

 

 


Magyarszombatfa - Őrségi Vadászati Kiállítás
Általános ismertető:

Az Őrségi Vadászati Kiállítás Magyarszombatfa település szélén egy koldusállásos, szépen felújított házban kapott helyet. A múzeum magángyűjteményként jött létre, Gömbös Mátyás, az őriszentpéteri Széchenyi Zsigmond vadásztársaság vadászmesterének anyagaira alapozva.


Megközelítés személygépkocsival:

Őriszentpéter - Bajánsenye felől érkezve, áthaladva egyenest a falu Fő utcáján Szlovénia irányába, a település utolsó házait elhagyva jobbra fordulva kb. 50 méterre a fő úttól, a bekötőút jobb oldalán található a múzeum egy koldusállásos, szépen felújított házban. A múzeum elhelyezkedése több helyen egyértelműen ki van táblázva a környéken.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

A település busszal közelíthető meg közvetlenül, napi egy közvetlen járat köti össze Szombathellyel. Közvetlen összeköttetése van továbbá Lentivel – a napi két Őriszentpéter-Lenti járat érinti a települést.

Megközelítés gyalogosan:

A környék az Őrségi Nemzeti Park része, a települést a kék túra útvonala is érinti.


Cím:


Nyitvatartás:

A múzeum állandó nyitvatartással működik; keddtől vasárnapig 10-17h között látogatható, a hétfő ünnepnapok kivételével szünnap.


Kapcsolódó képgaléria:

Kapcsolódó látnivalók:

Amennyiben a vadászati kiállítás felkeltette érdeklődését, érdemes ellátogatnia a Kőszegi-hegységben található Stájer Házakhoz is, ahol erdészeti múzeum került berendezésre. Felkeresésre érdemes lehet továbbá a Farkas-erdő, Bejcgyertyános határában, ahol több erdészeti emlék – banyafák, Scherg Lőrinc sírja - is található.


Kapcsolódó dokumentum:
Szent Hubertus a vadászok védőszentje .pdf
Fájlméret: 21 kB
Fájltípus: application/pdf
Feltöltve: 2011.1.9
  
honlapkészítés